24 January 2020 Marketing Magazine

A STAR IS BORN

GEZOCHT (V/M:-) – Ben heel gelukkig met eigen vrouw en kind, maar hoe leuk zou het zijn om samen met een getalenteerde zelfstandig onderneemster een nieuwe ZZP-ster te lanceren?

Met hun duet Shallow uit de film A Star is Born hebben Lady Gaga en Bradley Cooper in totaal vier nominaties voor een Grammy Award in de wacht gesleept. In de categorieën beste plaat van het jaar, beste lied, beste duet en beste lied voor een film, maakt het lied kans op de prestigieuze muziekprijs en de verwachting is dat de film straks de zelfde hoge ogen zal gaan gooien bij de Oscars.

Iedereen die het regiedebuut van acteur Bradley Cooper met Lady Gaga naast hem in haar eerste echte hoofdrol heeft gezien, zal het er over eens zijn dat beide wereldsterren overlopen van het talent. Topacteur Cooper blijkt ook nog eens goed te kunnen zingen en Lady Gaga kan dus niet alleen zingen, maar ook nog eens op Oscar-niveau acteren. Waarom is talent toch zo oneerlijk verdeeld in deze wereld, vraag je je dan na het aanschouwen van zo’n juweeltje wellicht terecht af.

Misschien omdat talent soms eerder een vloek dan een gave lijkt te zijn. Dat is iets waarover de hoofpersonages van A Star is Born ook zeker zouden kunnen meepraten. Want is het niet zo dat iedereen met een bepaald talent een zekere dwang of verplichting voelt om daar iets positiefs mee te doen, en men zich zelfs erg schuldig kan voelen op het moment dat het talent niet wordt benut. Het oude Franse gezegde “Noblesse Oblige” oftwel “adeldom verplicht”, kan (in de huidige maatschappij waarin een met talent geboren dubbeltje zich in principe weldegelijk tot een kwartje kan opwerken) misschien beter worden vervangen voor een nieuw gezegde “Talent Verplicht”; als je talent hebt, moet je het gebruiken en het liefst op dusdanige manier dat de rest van de wereld er ook iets aan heeft.

A Star is Born vertelt het verhaal van de aan de drank geraakte  country-ster Jackson Maine (Bradley Cooper) die in een vage bar het onbekende talent Ally (Lady Gaga) ontdekt en uit liefde voor haar en bewondering van haar zangtalent zijn eigen positie gebruikt om Ally in de schijnwerpers te zetten. De nieuwe mega-ster die gaandeweg de film wordt geboren, moet vervolgens lijdzaam toezien hoe haar talenvolle ontdekker en geliefde aan roem, drank en onverwerkte issue’s ten onder dreigt te gaan. Mede door het prachtige samenspel van twee authentieke acteurs leverde de derde remake van dit klassieke verhaal niet alleen een fantastische film op, maar het is ook een goed voorbeeld dat ik graag op mijn manier zou willen volgen.

Hoe leuk om talentvolle ZZP’ers een platform te geven en de geboorte van een nieuwe ZZP-ster (v/m:-) medemogelijk te maken…

Ik weet nog niet precies hoe, maar MARKETING IDEE wil het komende jaar (onder andere ) uitgroeien tot een lanceringsplatform voor ZZP’ers die willen schitteren aan het firmament van het zelfstandig ondernemerschap. In dit kader zal ik binnenkort terugkomen met meer informatie over het speciale LANCERINGSPARTNER PROGRAMMA waarvoor ik de komende tijd een select aantal ZZP’ers wil gaan uitnodigen om deel te nemen.

Mocht je dit niet willen afwachten, stuur mij dan alvast een tweet @robertvdsalm met de hashtags #ZZP-ster #aStarIsBorn

Wordt vervolgd:-)

 

 

 

Banner
Related Posts

Beveiligd: ¿CHE QUE PASA?

6 april 2019

6 april 2019

Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.