24 January 2020 Marketing Magazine

OUR PLANET OP NETFLIX

#ZVHBLWEB – Gisteren ging op Netflix de veelbelovende natuurdocu-serie Our Planet wereldwijd  in première en natuurlijk heb ik gekeken naar de mooie beelden die makers van Planet Earth en Blue Planet deze keer weer hebben weten te maken.

De makers zijn er zeker weer in geslaagd om Moeder Natuur weer van haar mooiste kant te laten zien en ook de stem van de legendarische Sir David Attenborough klonk weer als vanouds. Het zelfde geldt ook voor de onheilsspellende boodschap van de klimaatverandering die zeker verteld moet worden. Ik hoop alleen dat de hele serie één grote duurzaamheidscommercial is geworden met in elke aflevering een als gevolg van de opwarming in zeestortende ijsgletser als verplicht onderdeel. Laat de natuur vooral zelf vertellen hoe mooi, hard en kwetsbaar ze is, dan maak je als natuurfilmmaker volgens mij de grootste kans om de duurzaamheidsboodschap zo effectief mogelijk over te brengen.

Wat dat betreft was het volgens mij ook een goede keus om in de Nederlandse aankondiging van de Netflix-première het te pas en onpas van stal gehaalde ZVHBLWEB van wijlen Ramses Shaffy te gebruiken, want het zien van ontroerende natuurbeelden van de oortdurende struggle for life in de dierenwereld met daarbij het Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder bleek een mooie combi. Een combinatie die eigenlijk wel naar meer smaakt. Wellicht een idee om de kijker middels een poll te vragen welk van de zeven shaffy-werkwoorden bij het zien van Our Planet het meest de gevoelige snaar raakt, of een challenge uit te schrijven om bij elk woord de meest toepasselijke beelden te verzamelen. En een song rewriter challenge zou volgens mij helemaal leuke inzendingen kunnen opleveren: Spin, Specht, Uil, Krab, Leeuw en Blauwe vinvis…

Wordt vervolgd:-)

Banner
Related Posts