20 August 2019 Marketing Magazine

ONS ECHTE GOUD?

#ONSECHTEGOUD – Met de onthulling van een enorm opblaasbaar gouden ruimtepak door ex-astronaaut André Kuipers uit het Space Exo in Noordwijk, werd vandaag de Nationale Museum week gelanceerd.

Het thema is dit jaar ONTDEK ONS ECHTE GOUD dat kennelijk in de ruim 400 deelnemende musea te bezichtigen zou zijn. Maar als dat ons echte goud moet zijn, wat is of was dan ons nepgoud, kun je je dan afvragen. Het goud dat wij Nederlanders in de Gouden Eeuw met onze VOC-schepen uit de koloniën hebben meegebracht/geroofd? Of het nationale goud dat onze bestuurders de afgelopen decenia aan het buitenland hebben verpatst?

Echt goud of nepgoud; “Opinions are like asshole, everybody has one” zou Clint Eastwood zeggen, maar voor het aanschouwen van ons echte goud hoef je naar mijn mening niet in een museum te zijn. Je kunt daarvoor ook gewoon een bezoekje brengen aan Schiphol waar ONZE KLM-vliegtuigen dagelijkse heel veel goud voor de Franse Staat aan het verdienen zijn, terwijl wij Nederlanders daar zelf maar weinig aan overhouden. Of ga ik nu tekort door de bocht:-) Vast wel, maar ik kon het toch even niet laten en wens alle goudzoekers een #ZWAANZINNIG leuke Nationale Museumweek.

Banner
Related Posts

Beveiligd: ONZE KLM

6 april 2019

6 april 2019

Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.

OUR PLANET OP NETFLIX

6 april 2019

6 april 2019

#ZVHBLWEB – Gisteren ging op Netflix de veelbelovende natuurdocu-serie Our Planet wereldwijd  in première en natuurlijk heb ik gekeken naar de mooie beelden die makers van Planet Earth en Blue Planet deze keer weer hebben weten te maken....