24 January 2020 Marketing Magazine

OVER MARKETING IDEE

MARKETING IDEE is het online marketing magazine van Robert van der Salm (48) waarin hij ondernemers niet alleen dagelijks wil inspireren met duizend-en-één creatieve ideeën voor nieuwe marketing of business concepten, maar hen ook in de vorm van allerlei marketing challenges wil uitdagen om die concepten daadwerkelijk te gaan vermarkten.

Wat heeft MARKETING IDEE te bieden?

  • Elke dag tenminste één nieuw marketing idee ter inspiratie
  • Elke week tenminste één nieuwe Marketing Challenge
  • De verschijning van de creatieve flessengeest GENIE-IN-A-BOTTLE
  • De marketing column WILL WRITE FOR TIKKIES
  • Gratis advertentieruimte voor advertorials en partner content
  • Een scala van aantrekkelijke lezersaanbiedingen
  • y muchos más (in de nabije toekomst)

Qua indeling, gaan we van start met vier hoofdrubrieken: ACTUEEL, MARKETING, IDEEËN, HASHTAGS en REDACTIONEEL

 

ACTUEEL
De dagelijkse actualiteiten worden door MARKETING IDEE op de voet gevolgd om eventueel snel op actuele gebeurtenissen en recente ontwikkelingen te kunnen reageren. In de rubriek ACTUEEL tref je voorbeelden van hoe je als bevlogen marketeer op spraakmakende nieuwsberichten in de landelijke dagbladen zou kunnen inspelen. De suggesties in deze actualiteitenrubriek zijn vaak geestig en ludiek, soms op het randje of er misschien net over één, maar altijd origineel en actueel.

MARKETING
In deze rubriek staat weliswaar het vakgebied van de marketeer meer centraal, maar verwacht ook hier geen uitgebreide wetenschappelijke verhandelingen of journalistieke bijdragen over de laatste ontwikkelingen op marketinggebied. Net als in de andere rubrieken  gaat het ook in deze marketingrubriek vooral om het delen van concrete ideeën en is het verder van ondergeschikt belang dat het gedeelde idee toevallig ook een goed voorbeeld is van een bepaalde vorm van marketing. Zo zullen er in deze rubriek de komende tijd ongetwijfeld veel ideeën op het gebied Influencer Marketing voorbijkomen, maar dan zal het dus altijd over het idee an sich gaan en niet zo zeer over Influencer Marketing als trend binnen de online marketing. Wel is deze rubriek ook de plek voor het introduceren van nieuwe “zelfbedachte” marketingbegrippen. Zo zullen er binnenkort een aantal ideeën voor nieuwe concepten worden gepost die volgens Robert het best zijn te omschrijven als voorbeelden van hetgeen hij zou willen aanduiden als Self-Mockery Marketing oftewel zelfspotmarketing. Het zelfde geldt voor hetgeen hij verstaat onder URL-marketing waarbij domeinnamen als uitgangspunt worden genomen voor het ontwikkelen van nieuwe online concepten.

IDEEËN
Voor alle ondernemers die dagelijks willen worden geïnspireerd met nieuwe creatieve marketing ideeën, zal deze rubriek beslist veel te bieden hebben. Behalve het DUIZEND-EN-ÉÉN-IDEEËNBLOG met elke dag een nieuwe creatieve bijdrage, zal hier ook van tijd tot tijd onze virtuele ideeënbus met de door lezers ingezonden suggesties worden geleegd. In het onderdeel GENIE-IN-DE-BOTTLE verschijnt met regelmaat van de klok een creatieve flessengeest die telkens een drietal marketingwensen zal inwilligen en dat vinden we zelf hier op de redactie in ieder geval erg geestig allemaal:-)

#HASHTAGS
Omdat we van alle markten thuis willen zijn en ons niet bij voorbaat tot bepaalde bedrijfssectoren hebben willen beperken, vonden we het niet nodig om veel tijd te besteden aan het rubriceren van ideeën in allerlei (bedrijfs)categorieën. In plaats daarvan is er voor gekozen om de ideeën zo goed mogelijk van relevante tags en hashtags te voorzien. In de rubriek HASHTAGS tref je de ideeën die zijn voorzien met de hashtags die wij onze lezers het warmst kunnen aanbevelen. Ook vind je hier artikelen over domeinnamen en de specifieke URL’s die je daarmee voor online marketing concepten zou kunnen inzetten.

REDACTIONEEL
Voor deelname aan de wekelijks door ons uit te schrijven MARKETING CHALLENGE, de crowdfunding column WILL WRITE FOR TIKKIES of onze mededelingen van meer huishoudelijke aard, is het REDACTIONEEL de rubriek waar je moet zijn. Ook zal dit de plaats zijn waar je op de hoogte wordt gehouden van de vele speciale aanbiedingen waarvan je als lezer van MARKETING IDEE in de toekomst allemaal kunt gaan profiteren.